Queenstown, Mount Cook, Christchurch and Sydney!!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Mark
04 Mei 2008 | Australië, Sydney
Daarna ben ik vertrokken naar een heel klein dorpje(Nog kleine dan Deurningen!!), met een uitzicht over Mount Cook de hoogste berg van Nieuw Zeeland. Hier hebben Jos en ik de 'Hooker Valley track' gelopen. Dit is een looproute die ons voerde tot onderaan een gletsjer met een gigantisch mooi uitzicht op de Mount Cook. Deze berg is 3764 meter hoog en is op de top bedekt met een laagje eeuwige sneeuw.
Daarna ging het richting Christchurch, de grootste stad van het Zuider eiland. Hier zou ik Christa ontmoeten. Zij komt uit Australie en woont hier inmiddels samen met Sean. Haar heb ik 7 jaar geleden leren kennen tijdens een vakantietrip met de vrienden in Frankrijk.
Op vrijdag avond stond er een rugbywedstrijd op het programma:
The Cruscaders (Christchurch) tegen The Blues(Auckland). Een van de grootste en bekendste rugby competitie's in de wereld. Christa en Sean hadden hier al kaarten voor, maar gelukkig heb ik nog 2 kaartjes kunnen bemachtigen voor Jos en mij. De Cruscaders wonnen uiteindelijk nipt van the Blues en blijven daardoor bovenaan in de ranglijst staan. Daarna hebben we de overwinning nog uitbundig gevierd in een paar kroegen in het hartje van de City.
Zaterdags heb ik hockey gekeken! Wel grappig om te zien, Christa en Sean moesten die dag allebei een wedstrijd spelen. Christa won haar wedstrijd en Sean verloor helaas.
's Avonds hebben we bij hun thuis een barbecue gehad en zijn we daarna de kroeg in gegaan om een aantal heerlijke gele sapjes te drinken..;)
De volgende dag heb ik een dagtrip gemaakt naar Kaikoura. Dit ligt ten Noorden van de stad en staat bekend om z'n walvis boottochten. Hier heb ik in de zee 3 walvissen en wel honderden dolfijnen gespot!! Dit was echt super gaaf zeg!!:) Zie de geweldige foto's!
's Maandag ben ik vertrokken en via Auckland naar Sydney in Australie gevlogen. Ik zit momenteel nog in het centrum van Sydney. Hier heb ik inmiddels o.a. Opera's house, Harbour bridge, Botanic Gardens, Manley beach en gisteren de Blue Mountains gezien. De blue mountains is een nationaal park dat bestaat uit vele eucalyptus bomen die van een afstand een blauwe kleur geven. Ook staat het bekend om de 'Three Sisters' zie foto.
Maandag 5 Mei bevrijd(ingsdag) ik mij van deze stad en reis ik via de oostkust naar het noorden van Australie toe. Hier ga ik waarschijnlijk nog wat activiteiten ondernemen, maar dat lezen jullie in mijn volgend verhaaltje wel...:)
De Groeten vanuit een zonnig Sydney!! ;)
04 Mei 2008 - 13:01
Jos The Boss:
Heey Heuvel,
Onmeunig mooie foto's man! Die ene had je er nou net weer niet tussen hoeven te zetten;) haha. Leuk verhaaltje ook weer:) Heb je ondertussen je telefoon al weer dan? of heb je nieuw nummer? Hier alles nog prima! Donders mooi Koninginnedag gevierd, alle buitenlanders waren ook oranje, super! Gister weer feest gehad omdat de eigenaar het hostel 2 jaar geleden had gekocht. Gratiz pils dus;) Vandaag 3 uur uit me nest en ontbeten bij de Burger King:D
Hey ik spreek je wel weer en geniet van de Oost-kust!
Laterz Jos
04 Mei 2008 - 17:31
Miranda:
Hey Mark,
Zo te lezen gaat het super met je! Moet natuurlijk ook! De foto's spreken voor zich! Het ziet er allemaal geweldig uit!We wensen je nog erg veel plezier toe en we volgen je via de site!
Groetjes Monique en Miranda -
04 Mei 2008 - 21:11
Gerard En Ine:
Mark wat mooi die foto,s, super.Vooral de ondergaande zon en die foto van de dolfijnen.Het was leuk om je gisteren even te zien.We moesten jou bedanken voor het e-mailtje, van Oma.
Liefs en dikke kus, ons. -
05 Mei 2008 - 13:06
Becky:
He Mark,
Leuk verhaal en mooie foto's, heb zo weer zin om naar Aussieland te komen!
Hmmm....die foto van Jos is nou niet een van z'n mooiste he, haha!?
Ik zit nu in Loas, heb net 2 dagen de 'slow boat' achter de rug. Zit nu in een leuk plaatsje voor 2 nachten, blijf totaal een klein weekje in Laos en ga dan weer terug naar Thailand!
Geniet van de oostkust!!!
x x x Becky. -
07 Mei 2008 - 20:30
Roy En Kim:
Mooi, mooi, mooi. Dat is het weinige wat we kunnen zeggen van de o zo mooie foto's :)
Echt heel erg mooi, vooral de dolfijnen!!!
Genieten!!!
Liefs ons -
09 Mei 2008 - 20:49
Trees En Herman:
Hoi Mark,ik hoef je niet te vragen hoe het met je gaat, zo te zien heb je het echt naar je zin. wat is het daar geweldig mooi. Die bomen in de vallei, en dan dat mutsje staat je ook goed.Hier is alles goed, het weer is hier prima, bij karin is alles nog rustig en Ronald natuurlijk ook. We laten het je weten als het zover is.Morgen gaan we naar jou ma want die is jarig, maar dat wist je al.Heel veel plezier nog. Gr Herman enTrees.... -
11 Mei 2008 - 17:27
Nijland:
Hoi Mark,
Heb gisteren op de verjaardag van je moeder, je websiteadres gekregen, en natuurlijk vandaag direct even gekeken.Zo te zien vermaak jij je best,wat een mooie foto's hebben we gezien.
heb je nog geen heimwee naar huis?
Groetjes van Gerrit en Dinie -
11 Mei 2008 - 19:32
Fons En Annemarie:
heey mark
Wat geweldig wat je allemaal meemaakt en ziet natuurlijk vooral met de dolfijnen en walvissen allemaal super mooie foto's.
nog veel plezier groetjes -
20 Mei 2008 - 13:24
Yvette:
Hi Mark,
lees pas net je bericht op het forum, maar ik zit 30 mei in Darwin en ga op 1 juni een 3 daagse tour doen naar kakadu met de wilderness 4wd adverture tours en dan de 3 daagse adventure kakadu trip!
Laat me weten als je in Darwin zit, kunnen we maybe meeten!
Je kan me mailen op:
yboulonois@hotmail.com
Yvette -
23 Mei 2008 - 17:56
Hilde:
Woooooooooooow net ff al je verhalen doorgelezen...
Ik wist helemaal niet dat je weg was uit Twente.. ben echt zoooooooo jaloers..
Waneer ga je weer terug?
xx Hilde
hildebroekhuis.waarbenjij.nu -
23 Mei 2008 - 19:17
Hugo & Daphne:
Hey vroeger liet je om de paar weken wat horen, schijnbaar begin je je nu helemaal thuis te voelen daaro. Houd er wel rekening mee dat t voetbalseizoen in september weer begint. Verder nog heel veel plezier gewenst. en ik stuur je wel een sms vanuit amsterdam als Nederland Europees kampioen is geworden. By the way waar hang je nou ergen uit.
Groeten Hugo & Daphne -
24 Mei 2008 - 19:25
Arjan En Judith:
Hey Mark,
Je hebt het echt super daar. Geweldig mooie foto's. Geniet ervan doen wij hier ook, het mooie weer is eindelijk begonnen.
Groetjes Arjan en Judith