De Westkust en de Great Ocean Road! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Mark Heuvel - WaarBenJij.nu De Westkust en de Great Ocean Road! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Mark Heuvel - WaarBenJij.nu

De Westkust en de Great Ocean Road!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Mark

17 Juli 2008 | Australië, Melbourne

Hallo allemaal! :-)

Nog een paar dagen en ik ga Australie al 'weer' verlaten. Momenteel zit ik in Melbourne en morgen vlieg ik naar Sydney toe. Vanaf daar vervolg ik m'n reis richting Singapore..

Na m'n tripje ten Zuiden van Perth ben ik nog 1 week in Fremantle gebleven. Hier zat ik in een super gaaf Hostel waar iedereen elkaar kende en van allerlei activiteiten georganiseerd werden. Ik mis(te) het voetballen wel een beetje en ik ben daarom spontaan 2 voetbalwedstrijdjes gaan regelen. Samen met een grote groep backpackers eindelijk weer een balletje trappen! :-)
Met de veerboot ben ik in die week ook naar Rottnest eiland geweest, hier ben ik met een mountainbike het eiland gaan verkennen.

Vervolgens ben ik met de easyrider tourbus vanaf Perth naar Kalbarri gegaan. Dit was meteen de langste afstand en buiten een aantal auto's en een kaal en droog gebied zijn we gestopt bij een bijzonder landschap in het Nambung Nationaal Park: 'De Pinnacles' Dit zijn duizenden kalkstenen pilaren die soms wel 5 meter hoog zijn.
De volgende dag zijn we het Kalbarri Nationale Park gaan bekijken. Dit park word gescheiden door de Murchison rivier die in het landschap een aantal prachtige gorges(diepe vallei tussen kliffen) heeft uitgespleten. Hier heb ik vanaf een hoogte van 25 meter een abseiling gedaan. Die nacht zijn we in het meest westerlijke plaatsje van Australie gaan slapen: Denham

De volgende ochtend zijn we weer vroeg vertrokken naar het plaatsje Monkey Mia. Dit is een populair dolfijnen resort en hier worden elke ochtend dolfijnen aan het strand gevoerd. Daarna zijn we naar een te toeristisch park gegaan. Hier kon je o.a. haaien en sting rays bekijken en omdat er ook nog een probleem met onze bus was moesten we daar uiteindelijk 3,3 uur wachten voordat we weer verder konden!!:(

In het plaatsje Coral Bay ben ik 3 dagen gebleven, hier was het rond de 25 graden en ben ik een aantal keren gaan snorkelen. De eerste keer dat ik Sting Rays(pijlstaart rog) in het wild tegen kwam.

Vervolgens ben ik naar Exmouth gereden en hier stopte de bus bij Turqouis Bay. Een super mooie snorkel splek waar ik 3 White Tip haaien, 2 Leopard haaien, 2 mega grote schildpadden, stingrays en vele verschillende soorten vis gezien heb.
Samen met een paar anderen van de bus heb ik 2 dagen later met walvis haaien gezwommen. Eentje van 6 en eentje van 8 meter!! Dit was echt onwijs gaaf zeg!!

Vanuit Exmouth ben ik via Perth naar Melbourne gevlogen en als je daar iets moet zien dan is dat wel een Aussie Football wedstrijd. In het MGC stadion heb ik de wedstrijd tussen het plaatselijke Collingwood en Adelaide gekeken. Dit is het grootste stadion van Australie met een capaciteit van bijna 100.000 mensen en word bijna 90 dagen in het jaar gebruikt voor cricket en football wedstrijden.

De laatste 4 dagen heb ik een auto gehuurd en Marc dit keer was het geen Hyundai maar een Holden Commodore.:)
Vanuit Melbourne heb ik de Great Ocean Road gereden, dit een van de mooiste autoroutes ter wereld. Met spectaculaire uitzichten tussen kliffen en mooie stranden. Langs de kust ben ik een aantal mooie natuur verschijnselen tegen gekomen, waarvan de Twelve Apostles de populairste attractie is. In werkelijkheid waren er maar negen kalkzandsteen rotsen maar nu zijn het er nog 8, want in 2005 is een van de rotsen ingestort.
Vanuit het plaatsje Port Fairy ben ik naar Grampians Nationaal Park gereden. Dit is een zandsteen gebergte in het Zuid/Ooosten van Victoria met bijzonder mooie uitzichten vanaf grotere hoogtes.

Nog 6 weekjes in Azie en daarna ga ik alweer terug naar het mooie dorpje Deurningen..

See ya guys! ;)

• 17 Juli 2008 - 07:23

Karin:

Hoi Mark, je bent alweer een aardig eind op weg. Nog een paar weekjes.....
    Maar wat heb je het geweldig daar, kan me voorstellen dat het nog veel te vroeg is om naar huis te gaan. Maar dat zal je moeder (en vader) je niet in dank afnemen, ze zal het fijn vinden om je weer te zien. En wij natuurlijk ook. Als je terug bent kom ik zeker je verhalen aanhoren. Ik hoef je niet te vertellen dat het hier goed gaat want dat heeft oma Trees al gemeld, haha.
    We hebben wel een traditie in ere gehouden en we zijn afgelopen vrijdag weer in Deurningen geweest. Was erg gezellig en uiteraard hebben de jongens er weer niks van gebakken. Maar dat is niks nieuws natuurlijk.

Heel veel plezier nog en tot schrijfs.....

• 17 Juli 2008 - 10:09

Femke:

He Mark,
    Pijlstaart rog..is dat die je kan doden, net zoals die appie van op tv? En tjeetje klinkt echt goed: beetje toeren, beetje mountainbiken, beetje snorkelen, beetje abseilen, beetje bierdrinken (ja nou beetje..)..jij komt er wel haha :D! Nog veel plezier!! Liefs

• 17 Juli 2008 - 10:49

Marc & Yfje:

Ha Mannie, gaat helemaal super daar hé?! Nog eventjes (22 dagen) en dan is het zover...we hebben enorm veel zin om je te komen vergezellen op jouw laatste deel van de reis. We moeten alleen nog wel effe een visumpje regelen! FFF was top, wel weer vermoeiend, maar was een mooi feestje! We hebben je daar wel gemist! Have fun & see you the 9th!!

• 17 Juli 2008 - 11:21

Gerard En Ine:

Ha die Man, alles ok bij jou zo te zien. Weer geweldig mooie foto,s heel bijzonder hoor. Als we de foto,s niet hadden gezien kun je het je bijna niet voorstellen. Best wel enge dingen die je doet maar wel erg moedig hoor.De fff was erg gezellig. Best wel leuk wanneer je straks Yvet, Marc en Eric ziet. Ze kunnen bijna niet wachten tot het zover is.
    We missen je maar het duurt nu niet zo lang meer.
    groetjes, liefs ons.

• 17 Juli 2008 - 13:51

Jos The Boss:

Eey Heuvel,

Nog een mooi tijdje in Fremantle gebleven dus? Ook de hele tijd in the Pirates? Gaaf man! Foto's komen me allemaal erg bekend voor;) haha. Hey veel plezier straks nog in Bejing! Spreek je in NL. weer! Laterz Jos

• 17 Juli 2008 - 19:46

Becky:

Hé Mark,

Weer super je verhaal te lezen en erg mooie foto's! Tjee al weer Australie verlaten, wat gaat dat hard zeg!!! En dan nog maar 6 weken te gaan in Azie, ik weet zeker dat je daar ook een geweldige tijd zal hebben. Enjoy your time en we doen gauw een borrel als je weer terug bent in het land ;)!

Liefs, xxx Becky.

• 17 Juli 2008 - 20:45

Roy En Kim:

Hey Markie!
    Superrrrr!!! Wat gaat het snel weer he! Maar wij vinden dat niet erg, we vinden het leuk je weer snel te zien! Alle leuke verhalen aan te horen en foto's bekijken! Ik zal je nog wel even een mailtje doen over de FFF ed. Veel plezier in Signapore en met de spelen!
    Roy zegt: 'lekker potje pffff gehad' ????? ik snap hem niet maar jij vast wel!
    Nou, tjow.... groetjes ons

• 18 Juli 2008 - 12:15

Joke:

Hoi Mark

Fijn dat je weer prachtige dingen laat zien en hebt geschreven.
    Dat je je langs die rots laat zakken vond ik een prachtig gezicht. Het is net een sprookje maar je bent het echt.
    Veel plezier nog met je volgende onderneming en al bijna tot gauw.

Groetjes de buurtjes

• 20 Juli 2008 - 14:42

Spit:

He Heuvel,
    Ziet er weer geweldig uit! Tjonge wat gaat de tijd snel! Nog maar zes weken! Thailand was geweldig, daar moet jij ook maar eens met je rugzak naar toe!
    Geniet nog even. Tot snel.

Groet,
    Familie Spit

• 26 Juli 2008 - 10:10

Roger En Marloes:

Hey kerel!

Alles goed zo te zien en horen! Dat half jaar vliegt voorbij zeg, maar dat zal zeker voor jou gelden?!! Blijf je daar en open je een massagesalon? Ik hoorde dat De Breuk er nog 1 te koop had op de Fillipijnen...
    Complimenten voor je prachtige foto's! Dat zal een mooi fotoboek worden.
    Nou nu nog lekker genieten in Maleisie, Singapore en China en dan komen we snel weer bij je langs. (Hadden we nu eigenlijk moeten doen...)

P.s. Tuinfeest aan de Eschgaarde is in september gepland zodat jij er ook weer bij kunt zijn!

• 27 Juli 2008 - 13:02

Hilde:

Haha dankje voor de hartelijke groeten uit Maleisie, je krijgt de hartelijke groeten terug uit Rio de Janeiro, haha..
    Maar erg leuk verhalen!!
    Ik zal ze blijven volgen!

x

• 28 Juli 2008 - 20:50

Joke:

Hoi Mark

Wij zijn net terug van vakantie en hebben het mooi gehad. Op dit moment is het ontzettend klef in Deurningen, maar ja we wilden toch zo graag zomerweer hebben. Echt hondsdagenweer..... Judy en Udo zijn terug uit Kroatie en Sabine, Bjorn, Roy en Kim zijn daar nu nog. Het was geweldig mooi zeiden de Judos. Vorige week hebben je ouders op Tommie gepast en nu is Coldy bij ons. Ze lopen steeds achter elkaar aan zoals je wel weet, maar als beide manden bij elkaar staan gaan ze geregeld rusten. Ouderdom zeker....
    Jij zit nu zeker in de jungle. Veel plezier daar.
    Tot gauw

de buurtjes

• 30 Juli 2008 - 20:06

Yfje & Marc:

nog tien nachtjes......

• 31 Juli 2008 - 09:43

Agnes En De Kampjes:

ha die mark, even een teken uit oldenzaal.
    zoals joke zei het is hier "klef",Ties en Nadine krijgen morgen de sleutel dus dat wordt werken....Boet is weer terug uit spanje.Met oma gaat het goed, nog 5 nachtjes slapen en dan is ze jarig, jammer dat je er niet bij kunt zijn.Zondag gaan we naar Holten je zwager aanmoedigen met het crossen. Het gaat je goed kerel knuffel van ons en aan jeweetwel...